Szívem csücske ez a téma. Hónapok óta megy a hiszti az új médiaszabályozásról. Március 15-i tüntetés új fejezet a kutyakomédiázás történetében, és ezzel össze is gyűlt egy csokorra való kérdés. Lássunk is neki...

Hogy is volt az, hogy ne vigyünk politikát utcára?

Március 15-én az Erzsébet-híd pesti hídfőjénél színpadot ácsoltak a "civilek" és jól elsírták a bánatukat. Hogy mi is az a bánat arról később. No de eddig nem úgy volt, hogy a fidesz a rohadék, mert lebénítva(!) a várost tart egy megemlékezést a fent említett helyen, még nem is tüntetést, és ezzel utcára viszik a politikát, és rohadjanak meg??? Csak kérdem semmi bántó szándékkal. Akkor így volt, most nem így van?

Kik is azok a "civilek"?

Hoppá Bozóki úr ex-kulturális miniszter. Gyurcsány köréhez tartozik. Szép...

Hogy megtaláljuk, hogy kik is azok a "civilek" logikus utána nézni kik adták a nevüket a rendezvényhez. Kulka, Csákányi, Bródy, Lángh, Amnesty International  meg vagy egy tucat hippi kinézetű "művész". Ehhez hozzágondoljuk, hogy előző este a Sirály vendéglőben egy rakat alternatív okoska kreálta a kissé sablonos transzparenseket a másnapi tüntetésre, hát csak az én gondolatomban húznak el a szárnyaló szabad madárkák? Olyan eszdéeszes szervezés volt ez mint a huzat.

Több felszólaló megemlítette, hogy azért jöttek így össze, mert nincs képviseletük a Parlamentben. Ez így van. Tavaly óta nincs szdsz a parlamentben. És ezért Orbán a hibás? Ugyan már. Arról nem beszélve, hogy van jópár tízezres csoport, amely képviselet nélkül van manapság mégse nyávognak diktatúrát minden másnap. No de szívetek joga.

Valóban diktatúra van?

Azt várná az ember, hogy ha valakik kimennek az utcára a sajtó szabadságát követelve, akkor valószínűleg elnyomják őket. Ez lenne a logikus. Nos ezen a szép délutánon is kiment az a tízezer ember, elsírták azt, hogy el vannak nyomva, és ezt a helyszínre rendelt max. 25 rendőr unalommal végighallgatta. Majd mindenki nyugalomban hazament. Akkor mi a pék van itt? Sőt már aznap minden magára valamit is adó médium híradásban beszámolt erről az eseményről. Akkor? Kissé paradox helyzet az, hogy december eleje óta a teljes médiafelületen rinyálhat egy bizonyos csoport, hogy nem szabad a sajtó.

De akkor kissé nézzünk tovább. Ha ebben a helyzetben kilátástalanságot látnak egyesek, emberi jogok sérülését akkor mi a megoldás? Médiatanácsot szeretnétek Horn Gábor vezetésével, Lánchíd Rádió helyett Klubrádiót, Hírtv helyett ATV-t, a Magyar Rádió élére Dopeman-t, a köztévé élére Bakáts szalámivalsettenkedő Tibort? Úgy minden jó lenne? Megnyugodna a kis lelketek?

A viccet félretéve. Ezzel a "civil" kezdeményezéssel, meg amúgy az Amnesty International-el valamint a TASZ-al és hasonló gittegyletekkel ugyanaz a bajom. Semmi mást nem akartok csak szerepelni. Megjelenni a televízióban, és ezt megmutatni anyunak. Minden egyes nyugodt helyzetben képesek vagytok megjelenni, és kijelenteni, hogy ez így nem jó. Abba ne menjünk bele, hogy értetek-e hozzá vagy sem, pedig ez is megérne egy jópár oldalt. Viszont megoldást soha nem vagytok képesek fröcsögni. Előjöttök a ködből, elmondjátok, hogy ez meg az nem jó, és mindenki aki nem így gondolja kirekesztő. Soha nem hallottam ettől a bagázstól, hogy: "halló. van itt egy kis gond, szerintük ez nem működik jól, de ha gondoljátok folytassunk egy kis szakmai vitát, esetleg munkát is, és hátha megleljük a megoldást!"

 

Ki is a kirekesztő? Ha valaki titeket akarna elküldeni nem lenne fasiszta?

Mi a tanulság?

Leginkább az, hogy nincs új az szdsz alatt. "Civilek" szerveznek egymillió embernek tüntetést, amire elmegy tízezer. A szónokok elmondják ugyanazt amit az elmúlt négy hónapban: nem szabad a sajtó, Orbán diktátor, borzasztóan sérültek az emberi jogok mostanság, és jaj mi lesz itt ha nem hallgatnak meg minket. Aztán mindenki hazamegy. És mi lesz? Semmi. Maximum aki úgy fogja fel az egészet ahogy én: nevet egy jót.

Címkék: szdsz március15 szabadsajtó

A bejegyzés trackback címe:

https://zsideszes.blog.hu/api/trackback/id/tr132747479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2011.03.17. 16:04:35

Röhögj csak, de nem sokáig fogtok.
Ez a több tízezer ember nemsokára több millió lesz, most még félnek a törpediktatúrától.
Ez a sunyi, pofátlan, álszent, műmagyar, szarkeverő politika már megbukott, napjai meg vannak számlálva.
Pécsett áll a bál, március 23-án akkora tüntetés lesz, akkora pofont kaptok, hogy szaladhattok a szocik után!

Orbánt Európa már kivetette, de itthon is szorul a hurok.

matchboxrider 2011.03.17. 18:47:57

"Ez a több tízezer ember nemsokára több millió lesz, most még félnek a törpediktatúrától."

fijam ha diktatúra lenne akkor már a fekete kocsi elvitte volna a családod Recskre és nem lenne köröm az ujjaidon amivel ezeket a szánalmas szavakat legépelted... nézz utána mi is az a diktatúra meg a sajtószabadság korlátozása, utána menj ki ordítozni a Ferenciekre a liberósokkal :)

Stef1 · http://www.magyar-termekek.hu 2011.03.17. 23:51:20

Mielőtt a hülyeséget tovább terjeszted, érdemes volna néhány – más – európait is megkérdezned, hogy mi a véleményük a magyar miniszterelnökről…
Mert ők már annyira kivetették maguk közül, hogy azon túl, hogy két tucat nyugati egyetem díszdoktora, az európai néppárt és a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke, épp vezeti őket…

10.000 ember. Rengeteg... Na, ja. Hajrá! Élvezzétek csak, hogy ez – most már – egy szabad ország, ahol lehet nyugodtan demonstrálni és véleményt nyilvánítani. Egy olyan ország, ahol nem tartoztatnak le, nem vernek agyon, nem lövik ki a szemedet, nem kergetnek lovas rendőrök az utcán, és nem aláznak meg, azért mert más a véleményed, vagy mert egyáltalán van véleményed… Már nem.

Üdv a pécsieknek! (68,59%, 2010. okt.)
süti beállítások módosítása