Kioktatás a'la gárdista 2.

 2010.05.18. 12:52

Amint ígértem az előző bejegyzésben, a levél írójáról ejtek pár szót, valamint levonok egy kis tanulságot az egészből. Nem kenyerem személyeskedni, de úgy éreztem erről írni kell. Leginkább azért, mert vicces.

Másolhatnék ide további leveleket, üzeneteket, amiket a fenntebb említett "gárdista úrtól" kaptam, de annak nem sok értelme lenne: egy kaptafára megy az egész. Inkább az írója az érdekes. Az egyik legkedveltebb közösségi portálról osztja az észt. Adatlapja itt található.

Ő Miklós. Egy vidéki melósgyerek. Ezzel semmi probléma sem lenne, becsülendő a dolgos kéz, a kemény munka, de a gárda nem. Az meg pláne nem, hogy olyan dolgokat ír másoknak (nekem), hogy: "Rég találkoztam már ekkora hazaárulóval, mint te. Mocskos egy fajta a te sunyi, önző, képmutató és magalkuvó fajta, mint te. Hogyan tudsz te igaz magyar emberek előtt egyáltalán megjelenni, hogyan tudsz tükörbe nézni, hogyan tudsz egyáltalán aludni. Rájöttem, úgy, hogy neked nincs tartásod, lelkiismereted, de főként MAGYARSÁGod nincs, te csupán itt laksz." Szép. A stílus, a szókincs mind magáért beszél.

Hiába van bennem megannyi gondolat Rólad kedves Miklós, nem kezdek bele személyeskedő vitákba. Így gondolod, téged jellemez, ettől Te talán boldog is vagy. Megértem, hogy Pécelről még Buda is nagyon távolinak tűnik, nemhogy a nyugati működő demokráciák, és társadalmak jórésze. Azt mondjuk nem gondoltam volna, hogy erdélyi létemre egy jobbikos küld majd vissza...

Rengeteg problémára rámutat ez a srác, a maga egyszerűségével. És ezek mellett nem szabad szó nélkül elmennünk.

  • A "Magyar Gárda" egy feloszlatott szervezet ha tetszik, ha nem! Mégpedig azért feloszlatott, mert olyan társadalmi feszültségeket gerjeszt, amire nincsen semmi szükség. A gárdisták lehet, hogy igénylik, de az senkit sem érdekel. A katonásdis játékokból egy ép ember kinőtt 12 évesen. Az egyenruhafetisisztákat meg tárt karokkal várja a Magyar Honvédség!
  • Pofátlanságnak tartom, hogy egy Morvai, Vona vagy akár egy péceli hülyegyerek kitalálja majd, hogy ki magyar és ki nem. Ez sem működik kedves barátaim.
  • Az egész ideológiát olyan történelmi alapokra építik, amiről halvány segédfogalma sincs a "kedves" gárdistáknak. Maximum a történelemkönyv fejezetcímei vannak meg és kész. Hogy lehet az, hogy az ELTE egy történelem professzora sem gárdista? Oda jártam, egy prof se járkált gárdaruhában...

Elég markáns véleményem van a "gárda-jelenségről". Mióta történetírás van tudhatjuk, hogy legyen az akármilyen válság, a társadalomban elváltozásokhoz vezet. Legtöbbször szélsőséges eszmék jelennek meg. Elég csak bolsevizmus és a fasizmus robbanásszerű térnyerésére gondolni. Ezt szokták összetéveszteni a forradalmi eszmékkel. És a kettő nem ugyanaz. De nem ám! A forradalmi fellángolások mindig egy bizonyos, konkrét hatalmi elit ellen jelennek meg, és a társadalom minden rétegéből van szimpatizáns bázisuk. A szélsőséges filozófiák meg mindig egy (vagy több) társadalmi csoport ellen jönnek létre, és rend szerint egy másik csoport a bázisuk. Ezt jobb tisztába tennie mindenkinek! A gárda nem más, mint a cigányok ellen egyfajta erődemonstráció. Bázisa meg épp azért van, mert az elmúlt 8 évben semmi sem történt a bűnözés visszaszorítása érdekében, továbbá a rendőrség renoméja is a béka feneke alá került 2006 október 23. után.

Így hát senki sem csodálkozhat a megjelenésén. Azokban a kilátás nélküli vidéki emberekben, akik megélhetését, anyagi javaikat veszélyezteti a folyamatos bűnözés, bázisra találtak. Már csak be kellett dobni pár populista lózungot, ami jóval emészthetőbb a péceli srác számára is, mint a történelemóra. És lám, kívűlről fújják.

Hogy mindez a felfordulás kinek áll érdekében? Egyértelműen a gárda mögött álló párt a befutó. A Jobbik jókora szavazóbázist nyert, amivel bejuttatott 47 képviselőt a parlamentbe. Ha ezt nézzük ez már bőven megérte nekik, ekkora frakcióval kőkemény pénzeket lehet keresni. Továbbá egy még biztos: Szegedi Csanádnak is "megérős" a gárda. Minden gárda-ruha, kiegészítő az ő boltján keresztül fut. Nem beszélve a rendezvényeken árult karkötőtől az ingekig minden az ő zsebére megy. Ebből még nincs konfliktus a jobbik háza táján, hónapokon belül azért mindenki észbe kap, hogy ha már alulról szerveződő párt, akkor mindenki kerüljön oda a húsosfazékhoz. De ez a jövő zenéje.

Végezetül egy gondolat. Megtehettem volna, hogy figyelmen kívül hagyom a leveleket. Jól kiröhögöm magam (mint ahogy tettem most is) és kitörlöm. Fölényesen nyertünk a körzetünkben, egy soha nem látott fiatal, életvidám, értelmes csapattal. Ez kívülről nem látszik, de nem is baj az. Mi tudjuk, hogy a jövő bennünk van, nem a félkatonai "übermagyar" illegális szervezetekben!!

 

Címkék: jobbik magyar gárda

A bejegyzés trackback címe:

https://zsideszes.blog.hu/api/trackback/id/tr922012543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.10.30. 20:04:03

mi a baj?

a fidesz kommunistabarát. nem vonja felelősségre biszkut és másokat, akik lövettek, akasztottak.
nem hozza nyilvánosságra a titkosított aktákat, mindettő olyan egyszerű, mint egy csettintés.

a fidesz cionista.

"Magyarország mindig izrael mellett fog kiállni"
Orbán viktor, fidesz.hu
ami azért is baj, mert izrael népirtó és apartheid ország

orbán és kövér a rendszerváltáskor szociáldemokratának vallották magukat, úgy pedig elégggé nehéz jobboldalinak lenni, hogy a kis szdsz-ként induló fidesz példaképa nagy imre, nem pedig Horthy.
süti beállítások módosítása