Bayer Zsolt beelőzött

 2010.03.05. 14:56

Hiába, ő a profi. Ebben a témában én is terveztem, hogy írok. Viszont Zsocának sikerült összeraknia helyettem a gondolataimat! :)

Íme a cikk a mai Magyar hírlapból:

Nagyon kis koalíció

Álláspont

 

Nézzük sorjában: a Fidesz bejelenti, hogy az Erzsébet híd pesti hídfőjénél tartja március 15-i rendezvényét (tartotta már ott, nem nagy meglepetés). Egy órán belül az MSZP bejelenti, hogy ő a maga részéről száz méterre onnan, a Pilvax közben ünnepel (az MSZP az elmúlt nyolc évben nem nagyon merészkedett az utcára, a Pilvax közben sose voltak, elég nagy meglepetés).

 

A bejelentés után azért felmerül az emberben a gyanú, hogy a forgatókönyvet Gyurcsány írta. Mert ugye, láttunk már ilyet. 2006. október 23-án… S most, ebben a hangulatban egymás mellé terelni a Fidesz és az MSZP közönségét, hát nem minden veszély nélkül való cselekedet. Főleg, ha akad egy-két provokátor, akik, mondjuk, összevernek egy-két nyugdíjas emeszpés nénit ott a Ferenciek terén. S egy-két provokátor miért ne akadna? Egyszer majd csak megkérdezzük, hány NBH-s tiszt hajigálózott a tévé elleni ostrom idején az első sorban…

 

Szóval töpreng az ember a Gyurcsány-forgatókönyv valószínűségén, amikor megjelenik a Jobbikhoz közel álló portálokon a „magyarázat”: „Folytatódik a közeledés: egymás mellett ünnepel a Fidesz és az MSZP”. Ne mondják, hogy nem értik: a Fidesz–MSZP Jobbik által vizionált nagykoalíciójának bizonyítéka volna, hogy a két párt egymás mellett tartja március 15-ét. Értjük. Kampány van. Az új erő kampányol. Tolja a Fideszt a szocikra, közben önfeledten hazudozik. Nem baj. De nincs vége a meglepetéseknek. Ugyanis kisvártatva jön a hír: a Jobbik a Deák térnél tartja március 15-i megemlékezését, s láss csodát, szintúgy 15 órai kezdettel!

 

Adva van tehát ebben a pillanatban egy budapesti március 15-e, három héttel a választások előtt, ahol egy kb. négyszáz méter sugarú körön belül együtt álldogál majd egy fideszes, egy emeszpés és egy jobbikos tömeg.

 

Most már biztos, hogy a forgatókönyvet Gyurcsány írta.

 

Ez Gyurcsány és a szocik legszebb álma.

 

Most már tényleg nincs más hátra, mint jöjjön az a pár provokátor, természetesen jobbikos zászlók alatt, verjenek meg néhány szoci nyugdíjast, aztán érkezik a rohamosztag, a jobbikos tömeget rátolja a fideszes tömegre, mindenkit összevernek, folyik a vér az utcán, kigyulladnak a kukák – nincs is jobb forgatókönyv a reménytelen helyzetben lévő MSZP-nek.

 

A Fideszben mindezt átgondolják, és bejelentik: a fideszes nagygyűlést átteszik Budára, a Tabánhoz. Ugyanis nincs ennél bölcsebb választás (Gyurcsány felsír, és idegrohamot kap…).

 

S történetünk ezen pontján a Jobbik bejelenti a következőt: „A Fidesz politikusainak gyáva megfutamodása várható volt, hiszen 2006. október 23-án is ezt az utat választották. Az MSZP pedig a jövendő nagykoalíció kisebbik pártjaként igazodik a nagyobb testvérhez.”

 

Ezen a ponton válik kristálytisztává minden.

 

Ha a Fidesz marad az Erzsébet híd pesti hídfőjénél az MSZP mellett, az a készülődő nagykoalíció bizonyítéka a Jobbik szerint.

 

Ha a Fidesz a borítékolható balhét elkerülendő átmegy Budára, az gyáva megfutamodás – és egyszersmind a készülődő nagykoalíció bizonyítéka a Jobbik szerint.

 

Értjük.

 

 

Értjük, hogy a forgatókönyvet Gyurcsány immáron nem egyedül írja.

 

Értjük az erőlködést, érződik az izzadságszag. A végeredmény pedig: egy négyszáz méter sugarú körön belül ott marad a Jobbik és az MSZP. Így már nincs ugyan sok értelme a provokációnak, de a buli azért jó lesz.

 

A buli neve: jobbik-ma-szop kiskoalíció.

Bayer Zsolt

A bejegyzés trackback címe:

https://zsideszes.blog.hu/api/trackback/id/tr331811599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

matchboxrider 2010.03.08. 19:48:28

a kuruc.info-t egyáltalán komolyan veszi valaki is? mert én mindig felváltva kapok síró- és röhögőgörcsöt amikor rátévedek. vicclap.hu társoldal...

zséé1982 2010.03.11. 12:01:49

Az a nagy baj hogy kiábrándultak hígítják a jobbikot és ezért nem hitelesek és ők beszélnek megváltásról,olyan emberek vannak közöttük akik eddig nagy véres szájú szocik voltak és loptak csaltak hazudtak de szólt hozzájuk az "úr"hogy változz meg vagy nem leszel többé, és tömörültek egy szélsőséges szervezetbe milyen emberek ezek hitetlen,gerinctelen emberek eddig loptak csaltak hazudtak embertársait átverték és most 360fokos fordulatot tettek és ők a "nagy magyarok" már innen is látszik hogy honnan jöttek és hová tartanak!És ki irányítja őket!Kiábrándult fideszes?Csak azok kiábrádultak akiknek valami érdekeltsége van abba hogy ne legyen fidesz milyen fideszes az ilyen?!Láss és gondolkozz!
süti beállítások módosítása