A hülyeségszabadság országa

 2011.01.06. 18:45

Az utóbbi pár hónap történéseit látva nemzeti nagyjaink biztos gutát kapnának. Ez a fajta sárdobálás még, az erre sajnálatos módon hajlamos magyarokra sem volt jellemző.

Számomra az ajtót mindenképpen a népszava-népszabadság-168óra-féle "csodatengely" mai akciója tette be. Ugyanis ezek a "függetlenség" jelzőjével kicsit sem bélyegzett orgánumok köszönetet mondtak azon külföldi médiumoknak, akik kicsiny hazánkat az elmúlt hónapokban szó szerint cseszegették. Mert ez semmivel sem volt több ennél...

Tudniillik: a magyar kormány a kormányprogramban is lefektetett ígéretét, miszerint új médiaszabályozást hoz létre, teljesítette. Ráadásul olyan törvényt fogadtatott el az Országgyűléssel, aminek egészét különböző EU-tagállamok médiatörvényeinek válogatott passzusai képezik. Pont.

Ezt a törvényt december végén fogadta el az Országgyűlés, hiteles angol fordítása csak az elmúlt napokban készült el. Mindezek ellenére már november óta angol, német és cseh lapok folyamatosan pocskondiázó hangnemben bírálják országunkat ezért a törvényért. Ez csak számomra meglepő? De továbbmegyek: ha le is írják a bődületes hülyeségeiket, miért kell komolyan venni??? Ha tegyük fel a népszava holnapi számában lehordaná az USA-t a 2013-s tehénügyi törvénye miatt, akkor ki venné komolyan? a NY Times köszönő levelet írna Magyarországnak, egyenesen Bolgár Gyurkának, hogy kiállnak a tehénszabadság mellett, mert akkora marhák...

Ezen bírálatokkal nem lehet mit kezdeni. De semmiképpen sem kell komolyan venni. El tudjuk képzelni, hogy a der Spiegel-nél milyen külpolitikai szakértő lehet az, aki Magyarországgal foglalkozik.

A hazai reakciók tanulságosabbak.

Ezekből kiderül, hogy a buta pánikkeltés egy bizonyos szintig beválik. A népszava elindított egy Facebook-csoportot a "sajtószabadság" védelmében. Az külön kérdés, hogy egymillió emberre pályáztak, ami marhaság. Nincs egymillió internetező az országban, ezeknek töredéke fészbúkol, még ezeknek is csak a hányada politizál, és a maradék 1/5-e szoci. De így is összeharácsoltak 55ezer embert. Úgy, hogy ebből maximum 10 ha elolvasta a törvényt egészében. Olyanok is csatlakoztak, akik amúgy ki nem állhatják őket.

Az itthoni kritikák már olyan szintig kúsztak, hogy Orbán Viktor miniszterelnököt diktátornak, cenzornak és a jóég tudja még minek nevezik. Mindezt ugye azért, mert egy olyan törvényt fogadtatott el az Országgyűléssel, ami 100%-ig úniós országok szabályozásából lett átvéve. Tehát kapunk egy olyan egyenletet, amiben egyik oldalon van a miniszterelnök és egy teljes egészében EU-konform törvény, másik oldalon pedig ott van a magyar ellenzék, a baloldali sajtó és egy csomó idióta. Akkor kérdem én: az egyenlet melyik oldala nem európai, melyikük nem demokrata???

Meg lehet nyugodni elvtársak, sajtószabadság van még mindig. Lassan már 6 nap eltelt 2011-ből, és továbbra is szabad hülyeséget beszélnetek!

A bejegyzés trackback címe:

https://zsideszes.blog.hu/api/trackback/id/tr252565650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása